Macaroni met ham en kaas

Ingrediënten: 

4personen
  • 250 g macaroni
  • 200 g gekookte hamblokjes (versmarkt)
  • 6.5 dl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. bloem
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding: 

1. Breng 3 L lichtgezouten water aan de kook. Kook de macaroni beetgaar (‘al dente’) (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
2. Intussen maakt u de kaassaus. Smelt 4 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even bakken. Leng al roerend aan met de melk tot u een gladde saus hebt. Roer er 1/3 van de kaas door en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
3. Roer de macaroni en de hamblokjes door de saus. Schep alles in een brede ovenschotel en bestrooi met de rest van de kaas.
4. Laat even kleuren onder de grill.

Bereidingstijd: 

25 min

Wat drinkt u erbij?