Luikse salade

Luikse salade

Ingrediënten: 

4personen
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 800 g prinsessenbonen
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 dikke ui
  • 4 eieren
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voorbereiding: 

20 minuten
  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Kook intussen de prinsessenbonen 8 à 15 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even schrikken onder koud water.
  3. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water.
  4. Snipper de ui fijn.

Bereiding: 

  1. Smelt de boter in een kookpot en bak de spekreepjes goudbruin.
  2. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even kleuren.
  3. Voeg de stukjes aardappel toe en laat even mee opwarmen. Blus met de balsamicoazijn en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Meng er de prinsessenbonen onder.
  5. Pel de eieren en snij ze in de lengte in 4. Leg ze op de salade.

Afwerking

Dien op met een stukje brood.

 

Bereidingstijd: 

30 minuten

Wat drinkt u erbij?