
Luikse salade
Ingrediënten:
4personen- 250 g gerookte spekreepjes
- 800 g prinsessenbonen
- 500 g vastkokende aardappelen
- 1 dikke ui
- 4 eieren
- 1 eetl. boter
- 2 eetl. balsamicoazijn
- nootmuskaat
- peper en zout
Voorbereiding:
20 minuten- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
- Kook intussen de prinsessenbonen 8 à 15 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even schrikken onder koud water.
- Kook de eieren 10 min. hard in kokend water.
- Snipper de ui fijn.
Bereiding:
- Smelt de boter in een kookpot en bak de spekreepjes goudbruin.
- Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even kleuren.
- Voeg de stukjes aardappel toe en laat even mee opwarmen. Blus met de balsamicoazijn en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Meng er de prinsessenbonen onder.
- Pel de eieren en snij ze in de lengte in 4. Leg ze op de salade.
Afwerking
Dien op met een stukje brood.
Bereidingstijd:
30 minuten
Wat drinkt u erbij?
|