Lasagne

Lasagne

Ingrediënten: 

5personen
  • 500 g bereid gehakt rund + varken (beenhouwerij)
  • 4 sneden gekookte ham (in rechthoekige vorm)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. boter
  • 500 g lasagnevellen
  • 800 g gepelde tomaten (blik)
  • 1 koffiel. paprikapoeder
  • 1 eetl. kruidentuiltje
  • peper en zout
  • 6 dl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 4 eetl. boter
  • 4 eetl. bloem
  • nootmuskaat (Topaz)

Voorbereiding: 

5 minuten

Snipper de ui en het knoflook fijn.

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een stoofpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg het gehakt toe en laat bakken. Maak los met een vork.
  3. Giet er de gepelde tomaten over en kruid met het kruidentuiltje, paprikapoeder, peper en zout. Laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
  4. Maak intussen de kaassaus. Smelt de boter in een stoofpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje de koude melk al roerend bij tot u een gladde saus hebt. Roer de helft van de geraspte kaas onder de saus en kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Doe afwisselend een laagje kaassaus, lasagnevellen, 1 sneetje ham en een laagje tomatensaus met gehakt in een ovenschotel. Zorg ervoor dat de lasagnevellen niet over elkaar liggen. Begin en eindig met een laagje kaassaus.
  6. Bestrooi de lasagne met de rest van de geraspte kaas. Bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Zorg dat beide sausen voldoende vloeibaar zijn. De lasagnevellen worden niet voorgekookt en nemen nog veel vocht op tijdens het garen.

Bereidingstijd: 

1 uur 5 minuten