Kwartels

Kwartels met honingsaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 8 kwartels (Colruyt-beenhouwerij)
  • 2 eetl. boter
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • instantsausbinder
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 eetl. xeresazijn
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Smelt de boter in een brede pan en bak de kwartels aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en dek af.
  2. Laat de kwartels op een zacht vuur 15 à 20 min. gaar bakken. Draai ze tussendoor eens om. Is er te weinig vocht in de pan, voeg dan een scheutje witte wijn toe.
  3. Neem de kwartels uit de pan en hou ze warm. Giet het braadvet weg. Blus de pan met de xeresazijn en 2 dl witte wijn, zet het vuur hoger en schraap de braadresten goed los.
  4. Los de honing op in 2 eetl. witte wijn en voeg dit mengsel bij de saus. Laat het geheel 1 min. goed koken en bind met instantsausbinder.

Afwerking

Serveer de kwartels met de honingsaus, rijst of kroketten en warme ananasschijven. In plaats van ananas kan u ook groenten serveren, bijvoorbeeld gestoofde spinazie met room.

 

Bereidingstijd: 

1 uur