
Kwartels met honingsaus
Ingrediënten:
4personen- 8 kwartels (Colruyt-beenhouwerij)
- 2 eetl. boter
- 2 eetl. vloeibare honing
- instantsausbinder
- 2,5 dl droge witte wijn
- 2 eetl. xeresazijn
- peper en zout
Bereiding:
- Smelt de boter in een brede pan en bak de kwartels aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en dek af.
- Laat de kwartels op een zacht vuur 15 à 20 min. gaar bakken. Draai ze tussendoor eens om. Is er te weinig vocht in de pan, voeg dan een scheutje witte wijn toe.
- Neem de kwartels uit de pan en hou ze warm. Giet het braadvet weg. Blus de pan met de xeresazijn en 2 dl witte wijn, zet het vuur hoger en schraap de braadresten goed los.
- Los de honing op in 2 eetl. witte wijn en voeg dit mengsel bij de saus. Laat het geheel 1 min. goed koken en bind met instantsausbinder.
Afwerking
Serveer de kwartels met de honingsaus, rijst of kroketten en warme ananasschijven. In plaats van ananas kan u ook groenten serveren, bijvoorbeeld gestoofde spinazie met room.
Bereidingstijd:
1 uur