Kreeft

Kreeft thermidor

Ingrediënten: 

4personen
  • 2 gekookte kreeften (diepvries)
  • 2 eetl. fijngesnipperde peterselie
  • 2,5 dl melk
  • 4 eetl. geraspte emmentaler
  • 2 eetl. boter
  • 1 scheutje room
  • 1 eidooier
  • 2 eetl. bloem
  • 2 koffiel. dijonmosterd
  • peper en zout

Voorbereiding: 

1 uur

Laat de kreeften volledig ontdooien door ze in hun verpakking ± 1 uur in warm water te leggen.

Bereiding: 

  1. Haal de kreeften uit de verpakking en snij ze in de lengte doormidden.
  2. Haal het vlees uit het pantser en uit de scharen (breek ze voorzichtig open met een notenkraker).
  3. Indien de kreeft koraal bevat (kleine rode eitjes), haal het er dan uit en plet het voor in de saus. Snij het kreeftenvlees in stukken.
  4. Maak een bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot, roer er de bloem door en laat even bakken op het vuur. Leng al roerend aan met de melk tot de saus glad en ingedikt is. Kruid met peper en zout.
  5. Snipper de peterselie fijn en voeg toe aan de saus, samen met het geplette koraal, de mosterd, de room, de eidooier en 2 eetl. geraspte emmentaler.
  6. Schep een bodempje saus in de lege pantserhelften en schik er de stukjes kreeftenvlees in. Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met 2 eetl. geraspte emmentaler. Zet enkele min. onder de grill.


Afwerking
Serveer de gegratineerde kreeftenhelften op een bedje van rijst.

 

 

Bereidingstijd: 

± 1 uur 30 minuten

Wat drinkt u erbij?