Kokoscurry met bloemkool en tofu

Ingrediënten: 

4personen
  • 400 g tofoe (blok)
  • 2 rode paprika's
  • 1 bloemkool
  • 250 g kerstomaten
  • 1 limoen (alleen het sap)
  • 1 plantje koriander
  • 3 cm gember
  • 150 g zoete maïs (blik of bokaal)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 dl Jacobins Kriek Max (fruitbier)
  • 165 ml kokosmelk
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • peper en zout

Voorbereiding: 

10 minuten

- Snij de tofu in blokjes en dep droog.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
- Schil en rasp de gember fijn.
- Snipper de koriander fijn.
- Laat de maïs uitlekken.
- Snij de kerstomaten in 2.

Bereiding: 

20 min.
1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de blokjes tofu en de geraspte gember 5 min. tot ze bruin kleuren.
2. Bestrooi met het kerriepoeder en laat nog 1 min. bakken.
3. Voeg de paprikablokjes en de bloemkoolroosjes toe.
4. Verkruimel er het bouillonblokje over en overgiet met het bier, de kokosmelk en de sojasaus. Laat 10 min. sudderen en roer af en toe om.
5. Meng met de uitgelekte maïs, de halve kerstomaten en het limoensap. Kruid met peper en zout en laat nog 2 min. sudderen.
Afwerking: 
Verdeel de kokoscurry over de borden en versier met de fijngesnipperde koriander. Dien eventueel op met Thaise rijst.

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten