Kip kerrie

Kip kerrie

Ingrediënten: 

4personen
  • 1 braadkip (± 1,2 kg, Colruyt-beenhouwerij)
  • 4 appelen
  • het sap van 1 citroen
  • 10 sprietjes verse bieslook
  • 2 uien
  • 2 dl lichte room (of kokosmelk)
  • 3 eetl. rozijnen
  • 2 dl appelsap
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 3 koffiel. kerriepoeder
  • 3 koffiel. kippenkruiden
  • 2 koffiel. Provençaalse kruidenmix (molen)
  • 1 koffiel. grof zout met kruiden voor groenten (of voor vlees)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Wrijf de kip in met de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden en het kruidenzout. Leg in een ovenschotel en overgiet met 2 eetl. olijfolie.
  2. Snipper de uien fijn.
  3. Schil de appelen en snij in blokjes. Besprenkel met het citroensap.
  4. Snipper het bieslook fijn.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Bereiding: 

  1. Zet de kip 1 u. 20 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Maak ondertussen de saus: verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de uien met de kerrie 1 min. al roerend.
  3. Voeg de blokjes appel, de sojasaus en het appelsap toe en laat 7 min. afgedekt sudderen. Mix de saus indien u dat wenst.
  4. Voeg de rozijnen en de room (of kokosmelk) toe en laat 5 min. zachtjes sudderen zonder deksel. Kruid met peper en zout en bestrooi met het fijngesnipperde bieslook.

Afwerking

Snij de kip in stukken en verdeel over de borden. Lepel er wat saus bij. Serveer met rijst en worteltjes of sojascheuten.

Bereidingstijd: 

1 uur 50 minuten