
Ingrediënten:
4personen- 800 g kalkoenensneden (beenhouwerij)
- 1 kg appelen
- 2 eieren
- 2 eetl. boter
- 4 eetl. paneermeel
- 3 eetl. bloem
- 1 eetl. kruidentuiltje
- peper en zout
Voorbereiding:
20 minuten- Schil de appelen en snij in kleine stukjes.
- Klop de eieren los.
- Meng het paneermeel met het kruidentuiltje, peper en zout.
Bereiding:
1 Giet een klein beetje water in een kookpot en voeg de appelstukjes toe. Dek af en verwarm op een matig vuur. Zorg ervoor dat de appelmoes niet kookt. Schep regelmatig om, zodat de appelmoes niet aanbrandt. Als u een gladde appelmoes wil, kan u hem mixen.
2 Bestrooi de sneden kalkoen met bloem en druk goed aan. Haal ze door de losgeklopte eieren en druk ze in het gekruide paneermeel.
3 Smelt de boter in een braadpan en bak de sneden kalkoen gedurende 3 min. langs beide kanten op een matig vuur.
Afwerking
Serveer met gekookte aardappelen of kroketjes.
Tip
- U hoeft geen suiker toe te voegen: zo proeft u de pure smaak van de appeltjes het best.
- Een paar tips om variatie te brengen in uw appelmoes:
- Kruid met een snuifje kaneel.
- Voeg wat citroensap toe.
- Voeg een handvol rozijntjes toe en laat ze wat zwellen in de appelmoes.
- Maak een gemengde appelmoes van appelen met 1/3 peren of abrikozen.
Voor een mooi goudbruin korstje
- Paneren doet u het best 15 à 20 min. vooraf, zodat het paneermeel de kans krijgt om zich vast te zetten (bewaar in de koelkast).
- U kan het paneermeel vooraf kruiden met kerriepoeder, paprikapoeder, knoflook ... maar ook met fijngesnipperde, verse kruiden zoals peterselie, bieslook ...