Kalkoen met preigratin

Kalkoen met preigratin

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 kalkoenensneden (beenhouwerij of diepvries)
  • 400g prei (vers of diepvries)
  • 100g gorgonzola
  • 50g walnootpitten
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. boter
  • 4dl tuinkruidenbouillon (1 bouillonblokje opgelost in 4dl heet water)
  • 0,5 koffiel. paprikapoeder
  • instantsausbinder
  • peper en zout

Voorbereiding: 

20 minuten + 15 minuten in de oven

- Snij verse prei in ringen.
- Plet de walnoten grof (doe ze bv. in een plastiek zak en rol er met een deegrol over).
- Verkruimel de gorgonzolakaas.

Bereiding: 

1. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kalkoensneden(diepvries niet of oppervlakkig ontdooien) aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout. Verlaag het vuur en laat aan elke kant nog 2 min. (diepvries 3 à 4 min.) bakken.

2. Kook intussen de (diepgevroren) preiringen gaar in 4 dl kruidenbouillon gedurende 10 min. Giet af en vang het kookvocht op. Leng het eventueel aan met wat water tot u 4 dl hebt.

3. Schik de kalkoensneden in een lichtbeboterde ovenschaal en verdeel er de preiringen over.

4. Maak het braadvet van het vlees los met het kookvocht van de prei. Voeg het paprikapoeder en het tomatenconcentraat toe. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.

5. Overgiet het vlees en de prei met de saus en verdeel er de stukjes walnoot over. Bestrooi met de verkruimelde gorgonzolakaas.

6. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200 °C en laat 15 min. bakken.


Afwerking

Dien op met tagliatelle.

Bereidingstijd: 

minder dan 60 minuten