
Zuiderse kalkoenenreepjes met tapenade
Ingrediënten:
4personen- 600 g kalkoenensneden of kalkoenenhaasje (Colruyt-beenhouwerij of -diepvriesvlees)
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 250 g champignons
- 4 zongedroogde tomaten (versmarkt) + 1 à 2 eetl. olie uit de verpakking
- 3 eetl. groene tapenade
- peper en zout
Voorbereiding:
20 minuten- Snij het vlees in reepjes (laat diepvriesvlees eerst oppervlakkig ontdooien).
- Snij de aubergine in dobbelsteentjes.
- Snij de champignons in 4.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
Bereiding:
- Verhit de wok en voeg 1 à 2 eetl. olie uit de verpakking van de gedroogde tomaten toe (schep er geen kruiden mee uit, die verbranden te snel). Voeg de reepjes kalkoen toe en roerbak 3 à 4 min.
- Schep het vlees uit de wok en doe er de aubergineblokjes en de champignons in. Roerbak 2 min.
- Voeg de tomatenblokjes en de reepjes gedroogde tomaat toe. Roerbak nog 2 min.
- Voeg het vlees opnieuw toe en meng er de tapenade onder. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel een straaltje water toe om het geheel wat smeuïger te maken.
Afwerking
Dien op met rijst, risotto of stokbrood.
Bereidingstijd:
35 minuten