Kalfskotelet

Kalfskotelet met scampisaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 kalfskoteletten (beenhouwerij)
  • 16 kleine ongepelde zeewatergarnalen 'scampi' (diepvries)
  • 20 champignons
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 ui
  • 1,5 dl room
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 snufje basilicum (gedroogd)
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 1 snufje Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Voorbereiding: 

20 minuten
  1. Pel de scampi's (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water). Verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep de scampi’s droog.
  2. Snipper de ui fijn en snij de champignons in schijfjes.
  3. Laat de fijngesnipperde ui zachtjes stoven in de boter en voeg de champignonschijfjes toe. Doe er het citroensap bij en laat even verder stoven. Voeg de scampi's toe en kruid met peper, zout en het basilicum. Voeg de room toe en laat op een hevig vuur inkoken tot een dikke roomsaus.

Bereiding: 

  1. Bestrijk de kalfskoteletten met de olijfolie. Bak 2 à 3 min. aan elke kant op de barbecue en kruid met peper, zout, het paprikapoeder en de Provençaalse kruiden.
  2. Verwarm intussen de saus.

Afwerking

Dien op met een aardappel in de schil en geroosterde tomaten.

Bereidingstijd: 

26 minuten