Kabeljauw met mosterdkorstje en rösti

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g kabeljauwfilet 'filet pur' (diepvries)
  • 5 eetl. mosterd op traditionele wijze
  • 2 eetl. paneermeel
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. dragon (vers) (versgesnipperd of Boni Selection)
  • Voor de rösti:
  • 600 g aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • peper en zout
  • Voor de salade:
  • 150 g veldsla
  • 250 g kerstomaten

Voorbereiding: 

5 minuten

- Laat de kabeljauw oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Meng de dragon en het paneermeel onder de mosterd.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Snij de kerstomaten in twee.

Bereiding: 

30 min.
1. Strijk een ovenschotel in met olijfolie en leg er de droog gedepte stukken kabeljauw 'filet pur' in. Bedek met het mosterdmengsel, druk goed aan en schuif gedurende 25 à 30 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

2. Schil de aardappelen (niet snijden) en spoel ze af met water. Rasp ze fijn en meng met de versnipperde sjalot. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en 1 koffiel. tijm.

3. Verhit 4 eetl. olijfolie in een brede en vrij hoge braadpan met antiaanbaklaag. Voeg het aardappelmengsel toe en laat 10 min. op een zacht vuur bakken zonder te roeren

4. Schuif de aardappelkoek op een bord. Keer het bord om in de pan en laat nog 5 min. bakken.

5. Meng de waterkers of de veldsla met de halve kerstomaatjes.
Afwerking: 
Snij de aardappelrösti in punten en serveer met de kabeljauw 'filet pur' en de salade.
Tip: 
Variant

U kan ook andere witte vis gebruiken: kabeljauwfilet, koolvis 'filet pur', zeewolffilet,... Pas de oventijd aan volgens de dikte van de vis. Voor zeewolf- of kabeljauwfilets (langer en dunner), hebt u iets meer mosterdmengsel nodig voor het korstje.

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten