Kabeljauw

Kabeljauwhaasje in de oven

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 Pacific kabeljauwhaasjes (diepvries)
  • 1 citroen
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1/2 bosje peterselie
  • 3 eetl. boter
  • peper en zout

Voorbereiding: 

5 minuten
  1. Snij 1 citroen in 8 schijfjes.
  2. Snipper de peterselie fijn (u hebt 3 eetl. nodig).
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding: 

  1. Leg de diepgevroren kabeljauwhaasjes in een ovenschotel. Verdeel er 2 eetl. boter over en kruid naar smaak met peper en zout. Bedek elk haasje met 2 schijfjes citroen en zet de ovenschotel ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  2. Haal de kabeljauw uit de schotel en hou warm. Giet het sap van 1/2 citroen in de ovenschotel en schraap de braadresten los. Voeg eventueel nog 1 eetl. boter toe, laat smelten en meng goed onder het braadvocht.

Afwerking

Verdeel de kabeljauwhaasjes over de borden en lepel er wat saus over. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Lekker met aardappelpuree en gestoofde prei.

 

 

Bereidingstijd: 

45 minuten