Kaasschotel

Originele kaasschotel

Ingrediënten: 

10personen
  • 30 hotelbroodjes (diepvries)
  • 8 stengels witte selder
  • 100 g witte druiven
  • 100 g blauwe druiven
  • 2 appelen
  • 2 peren
  • het sap van 1 citroen
  • 10 takjes verse tijm
  • 2 camemberts (in houten doosje)
  • 400 g brie
  • 400 g gruyère (blok)
  • 250 g Chaource (roomkaas)
  • 185 g blauwgeaderde kaas
  • 150 g geitenkaas (rolletje)
  • 150 g walnootpitten
  • 4 koffiel. vloeibare honing
  • 1 koffiel. rozemarijn (gedroogd)

Voorbereiding: 

20 minuten
  1. Snij de witte selder in staafjes van 10 cm.
  2. Snij de peren in lange partjes en besprenkel met wat citroensap.
  3. Snij de appelen in schijven van 1 cm. Besprenkel met citroensap.
  4. Snij de geitenkaas in 10 gelijke schijven en leg op de appelschijven. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met honing. Schik naast elkaar in een ovenschotel.
  5. Haal de camemberts uit de plastic verpakking en leg ze opnieuw in de houten doosjes. Bestrooi met de verse tijmblaadjes en sluit de doosjes.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding: 

  1. Zet de ovenschotel met appel en geitenkaas 15 min. in de voorverwarmde oven. Zet ook de camemberts 15 min. in de oven, tot de kaas het dekseltje omhoog duwt. Bak de hotelbroodjes af (baktijd: zie verpakking).
  2. Leg ondertussen de andere kazen op een schotel en versier met de walnootpitten, stukken peer en druiven.
  3. Verwijder het deksel van de camemberts en snij de korst bovenaan weg. Zo kunnen uw gasten dippen met selder, brood of fruit.

 

 


 

Bereidingstijd: 

40 minuten

Wat drinkt u erbij?