Kaasfondue

Kaasfondue

Ingrediënten: 

1persoon
  • 200 g geraspte kaas (of in blokjes gesneden)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffiel. maïszetmeel
  • 1 dl droge witte wijn (of andere vloeistof bv. cider of bier)
  • nootmuskaat
  • peper

Bereiding: 

  1. Snij het teentje knoflook in 2 en wrijf er de wanden en bodem van de fonduepan mee in.
  2. Giet de vloeistof (wijn, cider of bier) in de pot en voeg de kaas toe. Laat langzaam opwarmen en roer voortdurend met een houten lepel.
  3. Los het maïszetmeel op in een kopje met wat water en voeg toe aan de gesmolten kaas. Laat nog enkele min. doorwarmen tot de kaas bindt. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.

Afwerking

Prik stukjes stokbrood of volkorenbrood op de fonduevorkjes en dompel in de kaas. Haal het er met een draaiende beweging weer uit, om draden te voorkomen. Serveer er een fris slaatje met vinaigrette bij.

Tips

  1. Kies voor brood met voldoende korst, zodat het goed vast zit op het fonduevorkje.
  2. Geef naast stukjes brood ook beetgaar gekookte bloemkool- of broccoliroosjes, blokjes courgette en aardappel in de schil bij de kaasfondue. Vooral lekker bij kaasfondue met cheddar of blauwe kaas.
  3. Voeg 1 eetl. mosterd toe aan de kaasfondue of 1/2 dl likeur (zoals kirsch of Poire William).

 


 

Bereidingstijd: 

15 minuten