Kaasburger met gekaramelliseerde ui en peterselieaardappelen

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 kaasburgers (versmarkt)
  • 8 pruimtomaten (prunella)
  • 5 takjes peterselie (vers)
  • 800 g aardappelen
  • 3 rode uien
  • 2 eetl. boter
  • 42 g rozijnen (Golden)
  • 2 eetl. honing (acacia)
  • 0.5 koffiel. kaneel
  • peper en zout

Voorbereiding: 

25 minuten

(1 nacht weken + 15 min.)
- Laat de rozijnen 1 nacht weken in water. Giet af en laat uitlekken.
- Snij de uien in ringen.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snij de tomaten in de lengte in 8 partjes en breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de peterselie fijn.

Bereiding: 

1. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water.
2. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de uiringen lichtbruin. Voeg de kaneel, de uitgelekte rozijnen en de honing toe. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
3. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de kaasburgers 5 à 7 min. aan elke kant.
4. Giet de aardappelen af en roer er de fijngesnipperde peterselie onder.

Afwerking

Verdeel de gekaramelliseerde uiringen over de borden en schik er een kaasburger op. Serveer met de peterselieaardappelen en de tomatenpartjes.

Bereidingstijd: 

minder dan 30 minuten