
- 4 hazenrugfilets (diepvries)
- 2 eetl. boter
- 1,5 dl lichte room
- 1,5 dl wildfond (bokaal)
- 1 eetl. mosterd
- 1 koffiel. Luikse siroop
- 1 koffiel. tijm (gedroogd)
- peper en zout
Voorbereiding:
OntdooitijdLaat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
Bereiding:
1. Smelt de boter in een pan tot ze bruin is en bak de hazenrugfilets aan beide kanten. Kruid met peper, zout en tijm.
2. Verlaag de temperatuur, voeg de mosterd toe en 1/3 van de wildfond. Meng en dek de pan af met aluminiumfolie.
3. Bak nog 6 à 8 min. op een zacht vuur en draai het vlees halverwege om.
4. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Voeg de rest van de wildfond toe aan de pan, samen met de Luikse siroop en de lichte room. Laat inkoken op een hoog vuur tot een gebonden saus. Kruid met peper en zout.
Afwerking
Snij de hazenrugfilets in gelijke schuine sneden. Geef er prinsessenbonen of spinazie bij en kroketten of aardappelen.
Bereidingstijd:
15 min.