Gewokte runderreepjes

Gewokte runderreepjes met hazelnoten en groenten

Ingrediënten: 

4personen
  • 500 g wokreepjes rund (diepvries)
  • 400 g prinsessenbonen (vers of diepvries)
  • 4 stronken witloof
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 sjalot
  • 100 g hazelnoten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snipper de verse peterselie en de sjalot fijn.
  3. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in reepjes.
  4. Snij de boontjes schuin in kleine stukjes.
  5. Hak de hazelnoten grof en bak ze goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de fijngesnipperde sjalot 1 min. Voeg de runderreepjes toe en roerbak 4 min.
  2. Voeg het witloof, de boontjes, het verkruimelde bouillonblokje, de Provençaalse kruiden en 1 dl water toe en laat 5 min. sudderen (verleng de suddertijd met 2 à 3 min. als u de boontjes liever wat gaarder hebt).

Afwerking

Voeg de geroosterde hazelnoten en de fijngesnipperde verse peterselie toe en dien op met een gevulde aardappel.

Tip

Diepgevroren wokreepjes van rundvlees zijn heel handig: gewoon lichtjes laten ontdooien en ze zijn klaar voor gebruik. Deze runderreepjes zijn niet gemarineerd, dus u kan ze klaarmaken zoals u wil. Voor dit recept kan u natuurlijk ook zelf een stuk rundvlees in reepjes snijden.

 

Bereidingstijd: 

20 minuten