Gevulde tomaten

Gevulde tomaten met groenterijst

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 gevulde tomaten (beenhouwerij)
  • 1 groene paprika
  • 1 oranje paprika
  • 2 tomaten
  • 10 samourai-olijven
  • 250 g langkorrelrijst
  • 5 dl bouillon voor pasta en rijst (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 3 eetl. olijfolie

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snij de olijven in ringetjes.
  3. Snij de tomaten in blokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 225 °C.

Bereiding: 

  1. Leg de gevulde tomaten in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek de schotel halverwege de baktijd losjes af met een vel aluminiumfolie.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de rijst even glazig. Voeg de paprikablokjes en de bouillon toe en roer om. Dek af en laat de rijst zachtjes gaar worden (kooktijd: zie verpakking). Voeg indien nodig een beetje water toe.
  3. Voeg de olijfringetjes en de tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar.

Tip
Nog sneller: vervang de paprika’s en de tomaten door 1 kop diepgevroren paprikareepjes en 1 kop diepgevroren tomatenblokjes.

Bereidingstijd: 

45 minuten