
Gevulde tomaten met groenterijst
Ingrediënten:
4personen- 4 gevulde tomaten (beenhouwerij)
- 1 groene paprika
- 1 oranje paprika
- 2 tomaten
- 10 samourai-olijven
- 250 g langkorrelrijst
- 5 dl bouillon voor pasta en rijst (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- 3 eetl. olijfolie
Voorbereiding:
15 minuten- Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Snij de olijven in ringetjes.
- Snij de tomaten in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
Bereiding:
- Leg de gevulde tomaten in een ovenschotel en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek de schotel halverwege de baktijd losjes af met een vel aluminiumfolie.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en roerbak de rijst even glazig. Voeg de paprikablokjes en de bouillon toe en roer om. Dek af en laat de rijst zachtjes gaar worden (kooktijd: zie verpakking). Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Voeg de olijfringetjes en de tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar.
Tip
Nog sneller: vervang de paprika’s en de tomaten door 1 kop diepgevroren paprikareepjes en 1 kop diepgevroren tomatenblokjes.
Bereidingstijd:
45 minuten