Gepaneerde visfilet op een nestje van spinazie

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g Pacific scharfilets (diepvries)
  • 1 kg spinazie (of 600 g spinazie (diepvries, Boni Selection))
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eiwit
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. geraspte parmezaan
  • 5 eetl. paneermeel
  • 3 eetl. bloem
  • 1 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 2 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 120 g blauwgeaderde kaas (bv.Cambozola)
  • instantsausbinder (facultatief)

Voorbereiding: 

10 minuten

- Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.

- Klop het eiwit los (niet stijf).

- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

- Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en kruid bij met peper en zout.

- Haal de visfilet door de bloem en schud de overtollige bloem weg. Haal de filet door het losgeklopte eiwit en daarna door het paneermeel. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met paneermeel. Laat afgedekt rusten in de koelkast.

- Snij de blauwgeaderde kaas in blokjes en verwijder de witte korst.

Bereiding: 

1 Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilet langs beide zijden gedurende 3 min. op een matig vuur. Probeer de filet niet te verschuiven en slechts 1 keer voorzichtig om te draaien met een spatel om de korst niet te breken.

2 Verhit 1 eetl. olijfolie en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg er de spinazie aan toe en laat gedurende 5 min. slinken. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

3 Verhit de visbouillon in een steelpannetje en roer er de stukjes kaas onder. Laat smelten op een zacht vuurtje. Kruid bij met wat peper en bind lichtjes met instantsausbinder indien u graag een gebonden sausje wenst.

Afwerking

Schik een bodempje spinazie op de borden en plaats er een gepaneerde visfilet bovenop. Lepel er wat saus rond en serveer met natuuraardappelen.

Tip

Variant

- Bak 150 g stukjes of schijfjes champignons samen met het versnipperde look en de sjalot gedurende 2 min. Voeg daarna de spinazie toe.

- U kan de blauwe roomkaas vervangen door een kaas met een minder uitgesproken smaak zoals bv. brie.

Bereidingstijd: 

20 minuten