
Gepaneerde vis met venkelroomsaus
Ingrediënten:
4personen- 4 kabeljauwburgers
- 3 venkelknollen
- 0.25 plantje bieslook (vers)
- 2 sjalotten
- 1 dl lichte room
- 2 dl witte wijn
- 2 dl visbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
- 4 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding:
15 minuten- Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
- Snij de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in kleine blokjes van 2 cm.
Bereiding:
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkelblokjes 10 min. Kruid met peper en zout.
2 Doe intussen de sjalotten samen met de wijn in een kookpot en breng aan de kook. Laat sudderen tot al het vocht is opgenomen.
3 Overgiet met de visbouillon en laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout. Roer de saus onder de venkel.
4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Bereidingstijd:
Minder dan 30 minuten