Gemarineerde ribbetjes

Gemarineerde ribbetjes in de oven met groenterijst

Ingrediënten: 

4personen
  • 1,5 kg gemarineerde ribbetjes (beenhouwerij)
  • 1 preiwit (met een beetje groen)
  • 100 g kleine champignons
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. boter
  • 3 eetl. tomatenstukjes (blik)
  • 250 g langkorrelrijst
  • 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • 3/4 eetl. marjolein (gedroogd)

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Hak de sjalot fijn.
  2. Snij de prei in fijne ringen.
  3. Snij de champignons in schijfjes.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Bereiding: 

  1. Schik de ribbetjes in een ovenschotel (met de bolle kant naar boven) en giet er marinade uit de verpakking over. Bak 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai het vlees tussendoor eens om.
  2. Maak intussen de groenterijst: smelt de boter in een kookpot en bak de fijngehakte sjalot glazig.
  3. Voeg de rijst toe en meng tot de korrels glazig worden. Voeg daarna de preiringen en de champignonschijfjes toe.
  4. Meng goed en leng aan met de kippenbouillon.
  5. Dek af en laat 20 min. zachtjes gaar worden. Roer er tot slot de tomatenstukjes en de marjolein onder.

Afwerking

Serveer de ribbetjes met de groenterijst. Geef er een rauwkostsalade bij.

Tip

U kan de ribbetjes ook grillen op de barbecue.

Bereidingstijd: 

40 minuten

Wat drinkt u erbij?