Gehaktballen

Gehaktballetjes in zuiderse groentesaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 750 g gehakt varken + kalf (beenhouwerij)
  • 600 g couscousgroenten (diepvries)
  • 800 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1,5 eetl. Provençaalse kruiden
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot. Doe er de diepgevroren couscousgroenten in en stoof al roerend 2 à 3 min. Giet er de tomatenstukjes bij en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Dek de pan af en laat ± 20 min. pruttelen op een zacht vuurtje.
  2. Breng intussen de kippenbouillon aan de kook.
  3. Rol het gehakt tot balletjes (1,5 cm) en kook ze ± 10 min. in de kippenbouillon. Zorg ervoor dat de bouillon net onder het kookpunt blijft, zo krijgt u smakelijke, zachte gehaktballetjes. Laat uitlekken.
  4. Doe de balletjes bij de groentesaus en laat nog 10 min. zachtjes sudderen. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.

Afwerking
Serveer de gehaktballetjes in groentesaus met pasta (bv. linguine), rijst of tarwegriesmeel (couscous)

Bereidingstijd: 

35 minuten