
Pastasalade met gamba’s
Ingrediënten:
4personen- 20 middelgrote ongepelde tijgergarnalen 'gamba' (diepvries)
- 500 g kleine trostomaten
- 80 g rucola
- 1/2 rode ui
- 400 g linguine
- 2 eetl. pijnboompitten
- 5 eetl. olijfolie
- 1 eetl. balsamicoazijn
- 1 eetl. sojasaus
- 1/2 koffiel. paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- zout
Voorbereiding:
15 minuten- Laat de gamba’s oppervlakkig ontdooien. Dep droog en bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.
- Snij de trostomaten in 6 of 8 partjes, hak de rucola grof en snij de halve rode ui in fijne halvemaantjes.
- Meng 4 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en sojasaus.
Bereiding:
- Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba’s 3 à 4 min. aan elke kant. Laat lichtjes afkoelen.
- Giet de vinaigrette over de pasta en meng met de partjes tomaat, de grofgehakte rucola en de rode ui.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Afwerking
Verdeel de lauwe gamba’s over de pastasalade en garneer met geroosterde pijnboompitten. Serveer de salade lauw of koud.
Bereidingstijd:
30 minuten