Gamba's

Pastasalade met gamba’s

Ingrediënten: 

4personen
  • 20 middelgrote ongepelde tijgergarnalen 'gamba' (diepvries)
  • 500 g kleine trostomaten
  • 80 g rucola
  • 1/2 rode ui
  • 400 g linguine
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1/2 koffiel. paprikapoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Laat de gamba’s oppervlakkig ontdooien. Dep droog en bestrooi met het paprikapoeder en de cayennepeper.
  2. Snij de trostomaten in 6 of 8 partjes, hak de rucola grof en snij de halve rode ui in fijne halvemaantjes.
  3. Meng 4 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn en sojasaus.

Bereiding: 

  1. Kook de linguine gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba’s 3 à 4 min. aan elke kant. Laat lichtjes afkoelen.
  3. Giet de vinaigrette over de pasta en meng met de partjes tomaat, de grofgehakte rucola en de rode ui.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

Afwerking

Verdeel de lauwe gamba’s over de pastasalade en garneer met geroosterde pijnboompitten. Serveer de salade lauw of koud.

Bereidingstijd: 

30 minuten