Frisse veggiecannelloni met courgette

Ingrediënten: 

4personen
  • 600 g vegetarische gyros (diepvries)
  • 2 courgettes
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 4 takjes basilicum (vers)
  • 100 g pecorino (blok)
  • 35 g boter
  • 3 dl melk
  • 1 ei
  • 12 cannelloni
  • 35 g bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2.5 dl groentebouillon (1 blokje opgelost in 2.5 dl heet water)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten

- Laat de veggiegyros oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de ongeschilde courgettes in kleine blokjes.
- Rasp de schil van 1 citroenhelft en pers de volledige citroen.
- Snipper de basilicumblaadjes fijn.
- Rasp de pecorino.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding: 

()
(20 min. + 40 min. in de oven)

1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de veggiegyros ± 5 min. mooi goudbruin. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en zet opzij.
2. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de courgetteblokjes ± 5 min. Kruid met peper en zout. Meng de courgetteblokjes onder de veggiegyros.
3. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem onder met een klopper. Voeg ook de melk al roerend toe, en daarna de groentebouillon.
4. Voeg het citroensap en de zeste toe (hou een beetje zeste apart voor de versiering). Kruid met peper en zout en laat 5 min. al roerend koken. Klop het ei los en voeg toe aan de saus (weg van het vuur).
5. Vul de cannelloni met de veggiegyros en de courgetteblokjes. Schik ze in een ovenschaal.
6. Voeg het fijngesnipperde basilicum toe aan de saus (hou wat basilicum apart voor de versiering). Giet over de cannelloni.
7. Bestrooi met de geraspte pecorino, citroenzeste en fijngesnipperde basilicum. Zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Dien op met een stukje brood.

Bereidingstijd: 

minder dan 60 minuten