Forel

Gepocheerde forel met Postel-mayonaise

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 regenboogforellen zonder middengraat (diepvries)
  • 2 wortelen
  • 1/2 limoen
  • 3 takjes verse peterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 66 cl Postel Tripel
  • peper en zout
  • 2 eetl. Postel Tripel
  • 1 eidooier
  • 1 mespuntje mosterd
  • 1,5 dl zonnebloemolie
  • 3 wortelen
  • 100 g rucola
  • 2 stronken witloof
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 2 eetl. notenmix voor salade

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Laat de forellen volledig ontdooien en spoel onder koud water.
  2. Snij 2 schijfjes van 1/2 limoen.
  3. Snij het knoflook in 2 en de ui in ringen.
  4. Snij 2 wortelen in fijne schijfjes.
  5. Snij de verse peterselie grof.
  6. Voor het slaatje: rasp 3 wortelen. Schil de avocado, snij in blokjes en besprenkel met het sap van 1/2 limoen. Snij het witloof fijn.

Bereiding: 

  1. Giet het bier (bewaar 2 eetl. voor de mayonaise) samen met de limoenschijfjes, de wortelschijfjes, de uiringen, het knoflook en de grofgesneden peterselie in een grote kookpot. Laat 10 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout.
  2. Leg de ontdooide forellen naast elkaar in de kookpot en breng opnieuw aan de kook. Laat 10 min. op een zacht vuur gaar worden.
  3. Meng ondertussen alle ingrediënten voor het slaatje.
  4. Maak de Postel-mayonaise: klop met een mixer de eidooier samen met de mosterd tot een gladde mengeling. Voeg geleidelijk de zonnebloemolie toe. Meng met 2 eetl. bier en kruid met peper en zout.

Afwerking

Schik de forellen op de borden samen met het krokante slaatje. Geef er de Postel-mayonaise apart bij en dien op met peterselieaardappelen.

Bereidingstijd: 

35 minuten