
Fazantfilet op een bedje van herfstgroenten
Ingrediënten:
4personen- 800 g fazantenborstfilet (diepvries)
- 800 g groentemix Forestière (diepvries)
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 dl lichte room
- 2 eetl. boter
- 1 eetl. donkerbruine suiker
- 33 cl Postel Dubbel
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding:
5 minuten- Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Snipper de sjalotten en het teentje knoflook fijn.
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groentemix toe en laat 10 à 15 min. garen op een matig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.
- Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantenborstfilets 2 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. verder bakken. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
- Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en schraap de braadresten los. Bak de fijngesnipperde sjalotten glazig, roer er de bruine suiker onder en giet er het bier bij. Laat 2 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg de lichte room toe en laat opnieuw 1 à 2 min. inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
Vorm een bedje van groenten op elk bord en leg er 1 of 2 fazantenborstfilets op. Lepel er de biersaus naast en serveer met sparretjes of kroketten.
Bereidingstijd:
30 minuten
Wat drinkt u erbij?
|