Fazant

Fazantfilet op een bedje van herfstgroenten

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g fazantenborstfilet (diepvries)
  • 800 g groentemix Forestière (diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl lichte room
  • 2 eetl. boter
  • 1 eetl. donkerbruine suiker
  • 33 cl Postel Dubbel
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding: 

5 minuten
  1. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Snipper de sjalotten en het teentje knoflook fijn.

Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groentemix toe en laat 10 à 15 min. garen op een matig vuur. Kruid naar smaak met peper en zout.
  2. Smelt intussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de fazantenborstfilets 2 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. verder bakken. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
  3. Smelt 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en schraap de braadresten los. Bak de fijngesnipperde sjalotten glazig, roer er de bruine suiker onder en giet er het bier bij. Laat 2 min. inkoken op een hevig vuur. Voeg de lichte room toe en laat opnieuw 1 à 2 min. inkoken. Kruid naar smaak met peper en zout.

Afwerking

Vorm een bedje van groenten op elk bord en leg er 1 of 2 fazantenborstfilets op. Lepel er de biersaus naast en serveer met sparretjes of kroketten.

 

 

Bereidingstijd: 

30 minuten