
Exotische gamba’s
Ingrediënten:
4personen- 12 grote ongepelde tijgergarnalen 'scampi' (diepvries)
Voorbereiding:
voorbereiding, kan enkele uren vooraf + 15 min., op het moment zelf- Laat de gamba’s oppervlakkig ontdooien. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt) en bewaar de schalen.
- Snipper de ui en het knoflook.
- Snipper de koriander fijn.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba’s gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Neem uit de pan en zet koel weg.
- Maak de bouillon: verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe. Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op een hoog vuur. Zet koel weg.
Bereiding:
1. Giet de bouillon door een zeef. Druk de ingrediënten goed aan zodat alle smaken optimaal vrijkomen.
2. Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.
3. Voeg de kokosmelk en de gamba’s toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid naar smaak met peper en zout.
Afwerking
Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander. Geef er stokbrood of ciabatta bij.
Bereidingstijd:
Wat drinkt u erbij?
|