Eend

Eendenborst à l’orange

Ingrediënten: 

4personen
  • 900 g eendenborstfilet (Colruyt-beenhouwerij of diepvriesvlees)
  • 1 sinaasappel
  • peper en zout
  • 2 dl vers sinaasappelsap
  • 1 eetl. sinaasappelconfituur
  • 2 koffiel. maïszetmeel
  • 1 koffiel. mosterd 'grof gemalen'
  • 1 koffiel. roze bessen (bokaal)
  • 1/2 dl droge sherry
  • 20 korianderbolletjes

Voorbereiding: 

10 minuten
  1. Laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien.
  2. Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
  3. Schil de sinaasappel met een scherp mes tot op het vruchtvlees en snij in plakjes van 1/2 cm.
  4. Meng de ingrediënten voor de saus in een kom. Kruid met peper en zout.

Bereiding: 

  1. Verhit een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Bak de eendenborstfilets 10 à 12 min. met de velkant naar onder op een matig vuur. Giet het gesmolten vet weg. Kruid het vlees met peper en zout en draai om. Laat nog ± 6 min. bakken op een matig vuur (het vlees moet nog roze zijn). Neem uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  2. Giet eventueel overtollig vet weg en verhit de pan opnieuw. Voeg het sausmengsel toe en breng aan de kook. Laat even doorkoken tot een lichtgebonden saus.
  3. Voeg tot slot de plakjes sinaasappel toe en laat even mee opwarmen.

Afwerking

Snij de eendenborstfilets in schuine plakjes en verdeel over de borden. Lepel er de saus met de plakjes sinaasappel rond en dien op met rijst of verse pasta. Serveer met een salade.

Bereidingstijd: 

20 minuten

Wat drinkt u erbij?