Duif

Duif op een groentebedje

Ingrediënten: 

4personen
  • 4 jonge duiven (diepvries)
  • 500 g erwten (diepvries)
  • 1 portie kervel (15 g, diepvries)
  • 1/2 krop sla
  • 1 wortel
  • 1 stengel witte selder
  • 2 sjalotten
  • 1 ui
  • 2 eetl. boter
  • 3 dl rode wijn
  • 1 dl gevogeltefond (bokaal)
  • peper en zout
  • instantsausbinder (facultatief)

Voorbereiding: 

10 minuten

(ontdooitijd + 10 min.)

  1. Laat de duiven volledig ontdooien.
  2. Snij de wortel, ui en selder in blokjes van 1 cm.
  3. Snij de sla in reepjes en de sjalotten in ringen.

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de duiven aan alle kanten goudbruin.
  3. Leg de gebakken duiven in een oven¬schotel en voeg de blokjes wortel, ui en selder toe. Overgiet met de rode wijn en bak 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Kook intussen de diepgevroren erwten 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  5. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalotringen glazig. Voeg de gekookte erwten en de diepgevroren kervel toe. Voeg na 5 min. de slareepjes toe en kruid met peper en zout.
  6. Haal de duiven uit de ovenschotel en laat even rusten. Giet de gevogeltefond in de schotel en schraap de braadresten los. Zeef de saus boven een steelpannetje en laat inkoken tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout en bind indien nodig met instantsausbinder.

Afwerking
Maak een bedje van groenten op de borden. Leg er een gebakken duif op en dien op met gekookte aardappelen.

Bereidingstijd: 

55 minuten

Wat drinkt u erbij?