
Crème brûlée
Ingrediënten:
6personen- 4 dl room
- 1 dl melk
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 4 koffiel. donkerbruine suiker
- 1/2 vanillestokje
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Doe de melk en de room in een steelpan. Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en het halve stokje toe aan de melk. Breng aan de kook en verwijder het stokje.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom, samen met de suiker.
- Giet het hete melk-roommengsel bij de eieren en giet door een zeef in individuele potjes.
- Vul een grote ovenschaal voor de helft met water en plaats er de individuele potjes in. De potjes moeten voor de helft in water staan (au bain-marie).
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Strooi 1 koffiel. bruine suiker over elk potje en zet nog 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker karamelliseert (7 à 10 cm onder de grill).
Afwerking
Laat enkele min. afkoelen zodat het suikerkorstje hard wordt en dien dan lauw op.
Bereidingstijd:
1 uur
Wat drinkt u erbij?
|