Crème brûlée

Crème brûlée

Ingrediënten: 

6personen
  • 4 dl room
  • 1 dl melk
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 4 koffiel. donkerbruine suiker
  • 1/2 vanillestokje

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Doe de melk en de room in een steelpan. Snij het halve vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit. Voeg de zaadjes en het halve stokje toe aan de melk. Breng aan de kook en verwijder het stokje.
  3. Klop ondertussen de eieren los in een kom, samen met de suiker.
  4. Giet het hete melk-roommengsel bij de eieren en giet door een zeef in individuele potjes.
  5. Vul een grote ovenschaal voor de helft met water en plaats er de individuele potjes in. De potjes moeten voor de helft in water staan (au bain-marie).
  6. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Strooi 1 koffiel. bruine suiker over elk potje en zet nog 2 à 3 min. onder de hete grill tot de suiker karamelliseert (7 à 10 cm onder de grill).

Afwerking

Laat enkele min. afkoelen zodat het suikerkorstje hard wordt en dien dan lauw op.

 

Bereidingstijd: 

1 uur