
Winterse chocoladetaart
Ingrediënten:
8personen- 6 eieren
- 250 g boter
- 250 g pure chocolade
- 200 g suiker
- 3 eetl. aardappelzetmeel
- vanillearoma (enkele druppels)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt de boter en de chocolade au bain marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).
- Scheid de eidooiers van de eiwitten (u hebt 6 eidooiers en 4 eiwitten nodig). Mix 6 eidooiers met de suiker en het aardappelzetmeel tot een witte, gladde massa. Breng op smaak met het vanillearoma.
- Roer er de gesmolten boter en chocolade onder.
- Klop 4 eiwitten stijf en meng voorzichtig onder de chocoladebereiding met een houten lepel.
- Giet de chocoladebereiding in een ronde cakevorm (van ± 5 cm hoog) en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Snij de taart in spiesen en serveer met een bolletje ijs en wat passievruchtengelei (zie recept hieronder). Deze taart is lekker koud en lauw.
Tip
Passievruchtengelei
- Laat 1 gelatineblaadje weken in koud water.
- Pers 2 sinaasappelen en breng het sap aan de kook in een steelpan, samen met 2 à 3 eetl. suiker. Laat 5 min. koken.
- Lepel het vruchtvlees (niet het witte vlies) uit 6 passievruchten en voeg toe aan het sinaasappelsap.
Knijp het gelatineblaadje uit en roer onder het sinaasappelsap tot het volledig gesmolten is. Laat
afkoelen. - Voor een gladde coulis: giet de bereiding door een zeef boven een kom of schaal. Druk het vruchtvlees aan met de bolle kant van een lepel om zo veel mogelijk sap eruit te halen.
Bereidingstijd:
50 minuten