Chocolademousse

Ingrediënten: 

5personen
  • 200 g pure chocolade of melkchocolade
  • 4 eieren
  • 4 eetl. suiker

Bereiding: 

  1. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken) of in de microgolfoven (± 3 min. op halve kracht). 
  2. Scheid het eiwit van de eidooiers. Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel witter kleurt. 
  3. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng snel en stevig. 
  4. Klop het eiwit stijf. Roer eerst enkele lepels opgeklopt eiwit voorzichtig door de chocolademassa en schep er dan pas de rest van het eiwit door (anders kan het aan stevigheid verliezen). 
  5. Giet de chocolademousse in coupes en laat opstijven in de koelkast.

Afwerking

Dien op met fijne koekjes.

Bereidingstijd: 

15 minuten