
Chipolata met broccoli en gebakken aardappelschijfjes
Ingrediënten:
4personen- 8 chipolata's (beenhouwerij)
- 12 kerstomaten
- 2 broccoli's
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 eetl. mayonaise
- 1 eetl. ketchup
- 5 eetl. olijfolie
- 1 koffiel. tijm (gedroogd)
- 1 koffiel. Provençaalse kruiden
- peper en zout
Voorbereiding:
25 minuten- Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 schijfjes. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af.
- Verdeel de broccoli’s in roosjes. Schil de broccolistelen en snij in dunne staafjes.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Maak een cocktailsaus ‘maison’: meng de mayonaise onder de ketchup.
Bereiding:
- Kook de broccoliroosjes en -staafjes 10 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af.
- Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen 6 min. tot ze krokant zijn. Bestrooi met de tijm en Provençaalse kruiden en draai halverwege de baktijd om. Kruid met peper en zout.
- Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata’s ± 7 min. gaar. Draai af en toe om.
Afwerking
Meng de halve kerstomaten onder de broccoli. Serveer met de chipolata’s en de gebakken aardappelen. Geef er de cocktailsaus bij.
Bereidingstijd:
45 minuten
Wat drinkt u erbij?
|