Chipolata

Chipolata met broccoli en gebakken aardappelschijfjes

Ingrediënten: 

4personen
  • 8 chipolata's (beenhouwerij)
  • 12 kerstomaten
  • 2 broccoli's
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 eetl. ketchup
  • 5 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 koffiel. Provençaalse kruiden
  • peper en zout

Voorbereiding: 

25 minuten
  1. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 6 schijfjes. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water en giet af.
  2. Verdeel de broccoli’s in roosjes. Schil de broccolistelen en snij in dunne staafjes.
  3. Snij de kerstomaten in 2.
  4. Maak een cocktailsaus ‘maison’: meng de mayonaise onder de ketchup.

Bereiding: 

  1. Kook de broccoliroosjes en -staafjes 10 min. gaar in een kookpot met lichtgezouten water. Giet af.
  2. Verhit 4 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de aardappelen 6 min. tot ze krokant zijn. Bestrooi met de tijm en Provençaalse kruiden en draai halverwege de baktijd om. Kruid met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata’s ± 7 min. gaar. Draai af en toe om.

Afwerking

Meng de halve kerstomaten onder de broccoli. Serveer met de chipolata’s en de gebakken aardappelen. Geef er de cocktailsaus bij.

 

Bereidingstijd: 

45 minuten

Wat drinkt u erbij?