Chinese loempia's met zoetzure noedelsalade

Ingrediënten: 

4personen
  • 400 g gemarineerde runderreepjes (beenhouwerij)
  • 150 g sojascheuten
  • 4 lente-uitjes
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 8 brickdeegvellen (versmarkt)
  • 1 eetl. droge sherry
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. maïsolie
  • peper en zout
  • Voor het Aziatische noedelslaatje:
  • 300 g woknoedels
  • 1 ijsbergsla
  • 1 limoen
  • 1 eetl. geroosterd sesamzaad
  • 2 eetl. donkerbruine suiker
  • 4 eetl. maïsolie
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 koffiel. ketjap manis

Voorbereiding: 

20 minuten + 15 à 20 minuten in de oven

- Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes en rasp de wortelen en de ongeschilde courgette fijn.
- Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
- Pers de limoen (u hebt 3 eetl. sap nodig).

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Verhit 1 eetl. maïsolie in een wok en bak de runderreepjes 1 min. Voeg de lente-uitjes en de geraspte wortelen en courgette toe. Overgiet met de sojasaus en de sherry. Laat 5 min. bakken tot al het vocht is verdampt.
3. Meng er de sojascheuten onder en breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de runderreepjes en de groenten over de brickdeegvellen en rol ze strak op tot een loempia. Bestrijk het uiteinde van de vellen met wat olie zodat ze goed vastkleven. Leg naast elkaar op een bakplaat en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
5. Maak intussen het noedelslaatje: verwarm de woknoedels 1 min. in lichtgezouten kokend water en giet af.
6. Meng de donkerbruine suiker met de sesamolie, de maïsolie, de ketjap manis en 3 eetl. limoensap. Breng op smaak met peper en zout.
7. Roer de ijsbergsla onder de noedels en overgiet met de vinaigrette. Bestrooi met de sesamzaadjes.

Afwerking

Leg op elk bord 2 loempia’s en serveer met de noedelsalade.

Bereidingstijd: 

30 minuten