Cannelloni van tonijn en spinazie

Ingrediënten: 

4personen
  • 300 g bladspinazie (diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g ricotta
  • 70 g geraspte gruyère
  • 16 cannelloni
  • 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal)
  • 190 g tonijn in eigen nat (blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. oregano
  • peper en zout

Voorbereiding: 

Ontdooitijd + 5 minuten

- Laat de spinazie ontdooien en giet af.
- Snipper de knoflook en de sjalotten fijn.

Bereiding: 

10 min + 50 min in de oven
1 Verwarm de oven op 180 °C.
2 Meng de ricotta met de uitgelekte tonijn en de spinazie. Kruid met de oregano, peper en zout. Vul de cannelloni met de bereiding en leg ze in een ovenschaal.
3 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de tomatenstukjes en 2 dl water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed en laat even sudderen.
4 Overgiet de cannelloni met de tomatensaus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

Bereidingstijd: 

meer dan 60 minuten