Caesarsalade

Ingrediënten: 

4personen
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 2 eetl. kruidenboter of lookboter
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 2 sneetjes brood
  • 4 eetl. walnotenolie
  • 1 eetl. worcestersaus
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Kook de eieren 10 min. in kokend water. Pel ze en snij in de lengte in 4.
  2. Snij intussen het brood in gelijke blokjes.
  3. Pers het teentje knoflook.
  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
  5. Snij met een dunschiller schilfers van de parmezaan.

Bereiding: 

  1. Smelt de kruiden- of lookboter in een braadpan en bak de stukjes brood 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Meng het citroensap met de walnotenolie, de worcestersaus en het geperste teentje knoflook. Kruid met peper en zout. Meng onder de ijsbergsla.

Afwerking

Verdeel de sla over de borden en schik er de partjes ei op. Bestrooi met de kaasschilfers en de broodcroutons. Dien op met brood.

Bereidingstijd: 

30 minuten