Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ingrediënten: 

5personen
  • 500 g Alaska-pollakfilet (diepvries)
  • 200 g inktvisringen (diepvries)
  • 150 g mosselen (diepvries)
  • 150 g roze garnalen (diepvries)
  • 200 g gesneden prei (diepvries)
  • 6 tomaten
  • 1 onbehandelde sinaasappel (bio)
  • 6 grote aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L kokend water)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 capsule saffraan
  • 1/2 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

20 minuten
  1. Snipper de uien fijn.
  2. Pers het knoflook.
  3. Schil de aardappelen en snij in dikke schijven.
  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in stukken en ontpit.
  5. Rasp de schil van de sinaasappel.

Bereiding: 

  1. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de fijngesneden uien glazig en voeg de diepgevroren prei en het geperste knoflook toe. Laat ± 3 min. bakken.
  2. Voeg de aardappelschijfjes, de stukken tomaat en de sinaasappelschil toe. Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier en saffraan. Laat 5 min. op een zacht vuur sudderen.
  3. Verdeel de diepgevroren stukken Alaska pollak en de inktvisringen over de groenten en giet er de hete visbouillon over.
  4. Laat 20 min. sudderen en voeg de diepgevroren mosselen en garnalen toe. Laat nog 2 min. garen.

Afwerking

Haal de stukken Alaska pollak uit de kookpot en leg ze op een schotel. Dien op met de bouillon en rouille.

Bereidingstijd: 

55 minuten