Biefstuk

Biefstuk met pepersaus

Ingrediënten: 

4personen
  • 800 g restaurantsteak (± 2 cm dik, beenhouwerij)
  • 2 eetl. boter
  • 2 dl lichte room
  • 2 eetl. groenepeperbolletjes
  • 1 dl vleesbouillon (1/3 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • peper en zout

Bereiding: 

  1. Smelt de boter in een braadpan. Schroei de biefstukken 1 à 2 min. dicht. Draai het vlees om zonder erin te prikken (anders gaat het sap verloren). Bak opnieuw 1 à 2 min. aan de andere kant. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
  2. Giet het braadvet uit de pan en voeg de peperbolletjes toe. Overgiet met de vleesbouillon en schraap de braadresten los. Breng aan de kook.
  3. Voeg de lichte room toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de biefstukken over de borden en lepel er de pepersaus rond. Serveer met gebakken krielaardappelen en een groen slaatje met tomaat en zelfgemaakte mayonaise.

Biefstuk bakken naar smaak

Deze baktijden gelden voor een biefstuk van ± 2 cm dik:

  1. Saignant: 1 à 2 min. aan elke kant. Het vlees ziet nog rood en is heel sappig.
  2. A point: ± 3 min. aan elke kant. Het vlees moet nog roze zien vanbinnen.
  3. Goed doorbakken: 4 à 5 min. aan elke kant. Het vlees mag niet meer roze zien vanbinnen.

Bereidingstijd: 

10 minuten

Wat drinkt u erbij?