Balletjes op Luikse wijze

Ingrediënten: 

4personen
  • 6 gehaktballen (diepvriesvlees)
  • 3 uien
  • 2 eetl. boter
  • 50 g rozijnen
  • 1 eetl. Luikse siroop
  • 2 dl Tempelier (of een ander blond speciaalbier)
  • peper en zout

Voorbereiding: 

(ontdooitijd + 10 min.)

- Laat de gehaktballen oppervlakkig ontdooien.
- Snij de uien in halvemaantjes.

Bereiding: 

Bereiding 

()
(30 min.)

1 Smelt de boter in een brede pan en bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin op een matig vuur. Haal ze uit de pan.
2 Doe de stukken ui in de pan en bak glazig.
3 Voeg de rozijnen, de Luikse siroop en het bier toe. Roer goed door elkaar. Kruid met peper en zout.
4 Doe de gehaktballen opnieuw in de pan en laat afgedekt
nog 20 min. garen op een zacht vuur. Roer af en toe.

Afwerking

Serveer de gehaktballen met de saus. Geef er een salade of prinsessenbonen, en gekookte aardappelen of frietjes bij.

Bereidingstijd: 

30 minuten