Asperges op z’n Vlaams

Ingrediënten: 

4personen
  • 1 kg witte asperges
  • het sap van 1/2 citroen
  • 3 takjes verse peterselie
  • 100 g boter
  • 2 eieren
  • peper en zout

Voorbereiding: 

15 minuten
  1. Kook de eieren 10 min. hard in kokend water.
  2. Hak intussen de peterselie fijn ( u heb 2 eetl. nodig).
  3. Schil de asperges van de top naar de voet met een dunschiller en verwijder het harde uiteinde (1 cm). 

Bereiding: 

  1. Kook de asperges 5 à 10 min. in lichtgezouten water, afhankelijk van de dikte. Ze zijn gaar als u er makkelijk met een mes in kan prikken. Giet af en laat uitlekken.
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en voeg het citroensap, peper en zout toe. 
  3. Pel de hardgekookte eieren en plet ze met een vork. Meng er de peterselie en wat peper en zout onder.

Afwerking

Verdeel de asperges over voorverwarmde borden. Overgiet met de gesmolten boter en strooi er het eimengsel over. Dien onmiddellijk op.

Bereidingstijd: 

30 minuten