Ardens gebraad

Ardens gebraad met lauwe boontjessalade 

Ingrediënten: 

6personen
  • 1 kg Ardens gebraad (beenhouwerij)
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1,2 kg prinsessenboontjes (vers of diepvries)
  • 3 eetl. boter
  • 2 à 3 eetl. sherryazijn
  • zout

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Voeg geen zout toe (het vlees is al voldoende gezouten). Bak 15 min. in de voorverwarmde oven. 
  3. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat nog 45 min. braden. 
  4. Kook intussen de prinsessenboontjes gaar zonder deksel (zo blijven de boontjes mooi groen) in lichtgezouten water en laat uitlekken. Laat een beetje afkoelen. 
  5. Maak de saus 5 min. voor het einde van de braadtijd. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de spekblokjes licht krokant. Schep het spek uit de pan en voeg de sherryazijn toe. Schraap de braadresten los. 
  6. Schep de prinsessenboontjes in een slakom en giet er de saus over. Meng goed en leg er de spekblokjes bovenop.

Afwerking

Snij het vlees in sneetjes en dien op met de lauwe salade. Serveer met gekookte aardappelen of gebakken nieuwe aardappelen.