Aardappelsalade met gorgonzola

Aardappelsalade met gorgonzola

Ingrediënten: 

4personen
  • 250 g fijne prinsessenboontjes (versmarkt of diepvries)
  • 4 lente-uitjes
  • 3 stengels witte selder
  • 1 bosje radijzen
  • 1 kg vastkokende aardappelen (bv. charlotte of nicola)
  • 150 g gorgonzola
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1/2 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout
  • 3 eetl. walnotenolie
  • 2 eetl. rodewijnazijn

Voorbereiding: 

ontdooitijd + 20 minuten
  1. Laat diepgevroren prinsessenbonen oppervlakkig ontdooien. Snij de prinsessenbonen in kleine stukjes.
  2. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
  3. Kook de prinsessenbonen en de aardappelblokjes 13 min. in kokend water waaraan u de blokjes groentebouillon, de tijm en de cayennepeper hebt toegevoegd. Kruid met peper en zout. Giet af en laat afkoelen.
  4. Snij intussen de radijzen in 4 en de selder in fijne reepjes. Hak de lente-uitjes fijn.
  5. Snij de gorgonzola in blokjes.

Bereiding: 

  1. Meng de afgekoelde aardappelen en prinsessenbonen met de selderreepjes, de gehakte lente-uitjes, de stukjes radijs en de gorgonzolablokjes.
  2. Meng voor de vinaigrette de walnotenolie en de rodewijnazijn. Kruid met peper en zout.

Afwerking
Overgiet de salade met de vinaigrette en dien op bij koude schotels of barbecuegerechten.


Tip

Versier uw salade met ‘radijzenlelies’. Verdeel de radijzen in 4 of 6, zonder ze volledig door te snijden. Snij de schil los van het vruchtvlees. Leg de radijzen in ijswater. Na enkele uren gaan ze mooi openstaan als een bloem.

Bereidingstijd: 

30 minuten