Hoe werkt het wijnprofiel?

 1. Doe de smaaktest

  Doe de smaaktest

  De smaaktest werkt snel en eenvoudig! U beantwoordt er 12 vragen over uw smaakvoorkeuren.

  Kan u geen keuze maken tussen 2 smaken? Kies dan voor 'geen voorkeur'. Ook vegetariërs kunnen dit veld aanklikken bij de vragen over vlees en vis.

 2. Je krijgt wijnsuggesties

  U krijgt wijnsuggesties

  De smaaktest gedaan? Dan hebt u voortaan een persoonlijk smaakprofiel. Op basis van uw profiel stelt de wijnsite u wijnen voor die goed bij uw smaak passen. Bij elke wijn wordt aangegeven hoe goed hij overeenkomt met uw persoonlijk smaakprofiel.

  U bent natuurlijk vrij om ook andere smaken te ontdekken. Als een wijn niet overeenkomt met uw wijnprofiel, wil dat niet meteen zeggen dat u hem niet lekker zal vinden. Deze wijnen zijn zeker ook de moeite waard om eens te proeven!

  U kan uw smaakprofiel ook verder verfijnen, door bv. een budgetvoorkeur aan te duiden. Zo krijgt u wijnsuggesties op maat van uw smaak, én uw budget!

  U vindt zowel winkelwijnen als Klassewijnen op deze website. De winkelwijnen vindt u in de wijnafdeling van uw Colruyt-winkel. De Klassewijnen zijn uitsluitend via de webshop Klassewijnen te reserveren. U herkent ze aan het rode icoontje.

 3. Bewaar uw smaakprofiel

  Doe eerst de smaaktest en bewaar daarna uw profiel. Tijdens het surfen op onze website krijgt u dan altijd de wijnen te zien die bij uw smaak passen.

  Aarzel zeker niet om na verloop van tijd de test eens opnieuw te doen. Smaken en voorkeuren verschillen naargelang de periode en de gelegenheid. Als u de smaaktest opnieuw doet past de wijnsite zich meteen aan uw nieuwe voorkeuren aan.